آیا می دانید پودر گوشت چیست؟
آیا شما انواع پودر گوشت با کیفیت را می شناسید؟
موارد مصرف آردگوشت دامی و طیورچیست؟
مزایای مصرف این محصول در خوراک دام و طیورکدامند؟
پودر گوشت ماده ای هست که از لاشه و اندام گوشتی غیر قابل مصرف برای انسان در کشتارگاه ها و صنایع کنسرو سازی و قسمتی از لاشه آنان همچون شش ها قلب و کبدروده ها معده دست و پا ها به غیر از سم و شاخ که پس از فرایند شستشو درطی فرایند خشک نمودن و سایدن به پودر تبدیل می شوند .
این ماده حاصله بطور معمول دارای 4 درصد نمک و 55 درصد پروتیین می باشد.
تعریف علمی و آکادمیک پودر گوشت عبارت است از : حاصل حرارت دادن، خشک نمودن و در نهایت آسیاب نمودن همه یا بخشهایی از بدن حیوانات خون گرم ،که چربی آن به صورت جزئی یا به صورت فیزیکی جدا گردیده باشد. به طور معمول در پودر گوشت نباید مواردی نظیر مو، شاخ، سم، محتویات دستگاه گوارش و پر وجود داشته باشد.

انواع پودر گوشت
پودر گوشت را می توان از جنبه های مختلفی دسته بندی نمود:
پودر حاصله از گوشت ماهی
پودر حاصله از گوشت دامی
پودر حاصله از گوشت طیور
هرسه نوع پودر حاصله با توجه به تنوع کارخانه جات تولیدی دارای تنوع از لحاظ کیفیت تولید می باشند
این کالای با ارزش تولیدی را براین اساس نیز دسته بندی می کنند:
مقدار پروتیین
مقدار رطوبت
مقدار تی وی ان
مقدار چربی
محصول تولیدی یکی از مواد مواد اولیه مصرفی کارخانجات تولید خوراک دام ، طیور و آبزیان می باشد
مزایای مصرف پودر گوشت
با توجه به اینکه در تغذیه دام و طیور استفاده از پروتیین های نباتی بصورت خاص تعادل اسیدهای آمینه را به هم زده و اشکالاتی ایجاد می کند ، ضروری به نظر می رسد که در جیره غذایی دام وطیور از پودرگوشت(آرد گوشت) به عنوان یک منبع بزرگ پروتیین حیوانی مورد توجه قرار گیرد .
با توجه به تجربیات موجود در صنعت دام وطیور و صنایع وابسته ، با در نظر گرفتن جنبه اقتصادی موضوع استفاده از آردگوشت می تواند صرفه اقتصادی زیادی به همراه داشته باشد
هرچند محصول پودر گوشت اولویت دوم را بعداز پودر ماهی دارا می باشد
از آنجا که پودر گوشت یک منبع مهم از پروتئین و اسیدهاي امینه در تغذیه دام، طیور و آبزیان می باشد در ایران و جهان دارای حساسیت های بسیاری است.
موارد مصرف پودر گوشت
مصرف آرد گوشت هم درتغذیه دام و هم طیور رواج دارد.
ولی آنچه امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته مصرف پودر گوشت در تولید کنسانتره طیور می باشد و معمولا تا 5 درصد از ماده تشکیل دهنده دان مرغ گوشتی و 15 درصد دان مرغ تخمگذار را شامل می شود
در صنعت دامپروری می توان از این ماده مفید و مقرون به صرفه بطور میانگین به میزان 5 تا 7 درصد و حداکثر 10 درصد امورد استفاده قرار گیرد
باید توجه نمود که در صورت مشخص نبودن مقدار پروتیین این ماده مصرف آن را به حداقل (4 تا 5 درصد) برسانید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.